Paštiky jsou oblíbenou součástí snídaně mnoha lidí a v poslední době se například na rautech využívají jako delikatesní předkrmy namazané na opečených bagetkách. V dnešním receptu nám Láďa Hruška přestaví postup přípravy vynikající domácí paštiky s brusinkami, kterou oslníte každou návštěvu. Postup přípravy je poměrně jednoduchý.
Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat.
Jaké ingredience budeme potřebovat:
- 0,5 kg kuřecích jater
- 1/2 kostky másla
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička soli
- 1 menší cibule
- 1 panák smetany
- Špetka majoránky a pepře
- Hrst jemně sekaných (pomletých) mandlí a sušených brusinek
Postup přípravy:
1. Nejdříve si důkladně opláchneme játra, odstraníme blány a nakrájíme na kousky.
2. Poté si oloupeme cibuli a nadrobno ji nakrájíme.
3. Nakrájenou cibulku zpěníme na pánvi na kousku másla a přidáme majoránku a česnek.
4. Jakmile nám česnek chytne barvu, přidáme játra a budeme je restovat asi 10 minut.
5. Dále si nachystáme vyšší nádobu, do které orestovanou směs dáme.
6. Směs osolíme, opepříme a přidáme asi 1/3 – 1/2 másla.
7. Lehce rozmixujeme tyčovým mixérem.
8. Rozmixovanou směs zjemníme asi panákem smetany.
9. Nakonec přidáme mandle a brusinky.
10. Vše důkladně vše promícháme a dáme na několik hodin uležet do lednice.
TIP 1: Olivy spolu s paštikou namazanou na opečené bagetce vytvoří vynikající kombinaci chutí.