Přesnídávky jsou velmi oblíbenou součástí dětských jídelníčků. Jelikož je výživa dětí i dospělých velmi důležitá, Láďa Hruška nám představí postup přípravy vynikající domácí přesnídávky z jablek a banánů. Přesnídávka je velmi chutná a navíc na ní ušetříte, protože značkové přesnídávky z obchodu jsou poměrně drahé.
Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat.
Jaké ingredience budeme potřebovat:
- 10 jablek
- 2 banány
- 5 lžic cukru
- 1 sáček vanilkového (vanilinového) cukru
- 1 sáček vanilkového pudinku
- 2 hrnky vody
Postup přípravy:
1. Nejdříve důkladně omyjeme, oloupeme a nastrouháme jablka. Na strouhání použijeme hrubou stranu struhadla.
2. Poté oloupeme banány a nakrájíme je na kolečka.
3. Nastrouhané jablka a nakrájené banány dáme do hrnce, podlijeme hrnkem vody, posypeme cukry a povaříme asi 10 – 15 minut.
4. Mezitím si v hrnku vody rozmícháme pudink, přidáme k povařenému ovoci a důkladně promícháme.
5. Ovoce s pudinkem povaříme asi dalších 5 minut.
6. Přesnídávku necháme vychladnout a můžeme konzumovat.