Domácí sýrové bulky

Domácí sýrové bulky

Doma máme velmi rádi rádi (hlavně tedy děti) sýrové bulky a také sýrové rohlíky. Bohužel odpoledne, když jdu na nákup, v pekárnách již tyto rohlíky a bulky nejsou a pokud jsou, tak rozhodně ne křupavé a čerstvé. Proto jsem se mrkla na recepty chutně a levně od Ládi Hrušky a také si vyzkoušela bulky upéct. Faktem je, že při troše tréninku nebude vůbec poznat, že nejsou kupované a celý recept vás vyjde asi na 20 – 25 Kč.

Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat.

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • 2 a 1/4 hrnku hladké obyčejné nebo celozrnné mouky
  • Plátkový sýr (Gouda, Eidam apod.)
  • 250 ml vody
  • Lžičku soli a cukru (nejlepší je třtinový cukr)
  • 1 balíček droždí (kvasnic)

Postup přípravy:

Příprava sýrové bulky podle Ládi Hrušky je velmi jednoduchá.

1. Nachystáme si větší mísu, ve které smícháme mouku, cukr, sůl, droždí a nalijeme vodu.

2. Těsto vypracujeme a necháme asi 1 hodinu v uzavřené míse (popř. pod utěrkou, jako to dělali dříve babičky) kynout.

3. Poté si uděláme bulky (bochánky těsta), dáme je na plech (na pečící papír na plechu) a necháme opět 15 – 20 minut kynout.

4. Dále na bochánky dáme plátek oblíbeného sýru a vložíme do rozehřáté trouby na 200 °C a pečeme asi 20 minut.

TIP 1: Do těsta lze přimíchat také kostičky salámu, slaniny nebo třeba škvarků.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.