Zmrzlinu má rád snad každý. Bohužel cena zmrzliny a nanuků v cukrárně není moc lákavá. Proto se amatérský kuchař Láďa Hruška rozhodl nám ukázat jednoduchý recept na přípravu vynikající domácí vanilkové zmrzliny bez chemie. Vaše děti si na ní určitě pochutnají a vy ušetříte.
Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat.
Jaké ingredience budeme potřebovat:
- 3 polévkové lžíce hladké mouky
- 9 lžic cukru (obyčejného nebo třtinového)
- 6 žloutků
- 0,5 l mléka
- 2 panáky olivového oleje
- 1 vanilkový (vanilinový) cukr
Postup přípravy:
1. Nejdříve si nachystáme větší hrnec, do kterého nalijeme půl litru mléka a ohřejeme jej. Poté si připravíme smícháním žloutků, třtinového cukru, vanilkového (vanilinového) cukru a mouky kašovitou směs, kterou důkladně dojemna mícháme. Mouky můžeme přidat i o trochu méně, aby byla „kaše“ řidší.
2. Poté ji přidáme do ohřátého mléka a za stálého míchání přivedeme k varu. Cílem je, aby konzistence připomínala pudink. Jak bude konzistence „pudinková“, necháme ji vychladnout.
3. Po vychladnutí přidáme do směsi 2 panáky olivového oleje a důkladně zamícháme. Není nutné se bát, olej v zmrzlině nebude ani poznat.
4. Vytvořenou směs vložíme minimálně na 6 hodin do mrazáku a ze začátku ji občas promícháme.
5. A můžeme podávat.
TIP 1: Zmrzlinu můžeme dochutit dle chuti. Doporučuji hořkou čokoládu.