Dušená fazolová směs

Dušená fazolová směs

Pokud máte rádi luštěniny, určitě si pochutnáte i na této lehce pikantní dušené fazolové směsi, které je výborná, a navíc dostatečně sytá, aby vám stačila jako hlavní chod. Můžete si jí dat s bramborem, rýží, samotnou, nebo s chlebem.

Pojďme se na tento recept podívat.

Doba přípravy: 15 minut

Jaké ingredience budeme potřebovat (na 2 porce):

  • 2 konzervy fazolí v tomatě
  • 1/2 malé konzerva kukuřice
  • 1 cibule
  • 1 rajče
  • 2 lžíce másla
  • 150 g tvrdého sýra (například eidam nebo gouda)
  • Kari
  • Olivový olej
  • Pepř
  • Sůl

Postup přípravy:

1. Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno, s rajčetem postupujeme stejně.

2. V hluboké pánvi necháme rozpustit trochu másla a přidáme pár lžic oleje. Zasypeme nakrájenou cibulí a chvíli necháme restovat.

3. Jakmile cibulka zezlátne a začne vonět, zasypeme ji kari, trochu posolíme a popepříme. Chviličku restujeme dohromady s kořením, dokud se nerozvoní.

4. Poté přidáme fazole i s nálevem kukuřici a nakrájené rajče. Přikryjeme poličkou a necháme chvíli dusit.

5. Mezitím si nastrouháme sýr a jakmile je směs již trochu provařená, odstavíme ji a zamícháme do ní sýr.

6. Podáváme s chlebem, bramborem, rýží nebo jen samotné.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.