Pokud máte rádi luštěniny, určitě si pochutnáte i na této lehce pikantní dušené fazolové směsi, které je výborná, a navíc dostatečně sytá, aby vám stačila jako hlavní chod. Můžete si jí dat s bramborem, rýží, samotnou, nebo s chlebem.
Pojďme se na tento recept podívat.
Doba přípravy: 15 minut
Jaké ingredience budeme potřebovat (na 2 porce):
- 2 konzervy fazolí v tomatě
- 1/2 malé konzerva kukuřice
- 1 cibule
- 1 rajče
- 2 lžíce másla
- 150 g tvrdého sýra (například eidam nebo gouda)
- Kari
- Olivový olej
- Pepř
- Sůl
Postup přípravy:
1. Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno, s rajčetem postupujeme stejně.
2. V hluboké pánvi necháme rozpustit trochu másla a přidáme pár lžic oleje. Zasypeme nakrájenou cibulí a chvíli necháme restovat.
3. Jakmile cibulka zezlátne a začne vonět, zasypeme ji kari, trochu posolíme a popepříme. Chviličku restujeme dohromady s kořením, dokud se nerozvoní.
4. Poté přidáme fazole i s nálevem kukuřici a nakrájené rajče. Přikryjeme poličkou a necháme chvíli dusit.
5. Mezitím si nastrouháme sýr a jakmile je směs již trochu provařená, odstavíme ji a zamícháme do ní sýr.
6. Podáváme s chlebem, bramborem, rýží nebo jen samotné.