Dýňová polévka je velmi chutný pokrm, který je navíc velmi jednoduchý na přípravu. Tuto polévku si můžeme uvařit například na Halloween, kdy si budeme tuto zeleninu s největší pravděpodobností kupovat. Halloween je 31. 10. Láďa Hruška tuto polévku kvůli svým léčivým účinkům nazývá „dýňový baciložrout“.
Pojďme se na tento jednoduchý recept Ládi Hrušky podívat.
Jaké ingredience budeme potřebovat:
- Dýni
- Cibuli
- Sůl
- Pepř
- Cca 0,5 litru vody
- 0,5 litru mléka
- Dýňová semínka (nejlepší jsou sušená)
- Máslo
- Zázvor (1 kávová lžička)
Postup přípravy:
1. Nejdříve je nutné zbavit cibulku a dýni slupky a nakrájet na kostičky. Poté cibulku vhodíme do hrnce s kouskem másla a lehce necháme zpěnit (do zlatova).
2. Na mírném plamenu to zabere několik minut. Poté přisypeme kostičky dýně. Zalijeme vodou (vše musí být potopené) a necháme povařit.
3. Asi po 15-ti minutách by mělo být vše povařené.
4. Poté obsah hrnce rozmixujeme tyčovým mixérem, zalijeme mlékem a přidáme najemno nastrouhaný zázvor.
5. Opět 3 – 5 minut povaříme a můžeme servírovat.
6. Pro okrasu a více zdravých látek posypeme dýňovými semínky.
Ingredience jsou na minimálně 4 porce polévky.