Jaro je období, kdy se příroda probouzí ze zimního spánku. Jedním ze symbolů jara jsou rostoucí divoké fialky, o kterých mnoho lidí neví, že je můžeme bez obav jíst. Fialky jsou typické svou nasládlou vůní a fialovou barvou. Jsou bohaté především na vitamín C a výborně působí na cévy. Používají se také na léčbu dýchacích cest. Dnes vám ukáži velmi jednoduchý způsob, jak si je můžeme připravit k jídlu.
Pojďme se na tento recept podívat.
Jaké ingredience budeme potřebovat:
- Čerstvě natrhané lístky fialek i s kalichem
- 1 vejce (bílek)
- Trochu moučkového cukru (nejzdravější je třtinový cukr)
Postup přípravy:
1. Nejdříve si rozklepneme vejce a oddělíme žloutek. Ten můžeme použít například do míchaných vajíček.
2. Bílek si dáme do misky.
3. Do druhé misky si dáme trochu moučkového cukru.
4. Lístky fialek namočíme do bílku a lehce obalíme v moučkovém cukru.
5. Všechny pocukrované fialky necháme proschnout a můžeme je vyzkoušet.
TIP 1: Pocukrované fialky se výborně hodí například na ozdobení zmrzlinových pohárů.