Pojďme se na tento recept podívat.
Doba přípravy: 30 minut
Jaké ingredience budeme potřebovat (na 2 porce):
- 2 filety z lososa
- 2 polévkové lžíce másla
- 1 čajová lžička tymiánu
- 250 g drobných brambor
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- citron
Postup přípravy:
1. Nejprve si připravíme brambory. Vybíráme malé, tak abychom je rozkrojili nejlépe jenom na polovinu.
2. Brambory omyjeme, rozkrojíme a dáme v osolené vodě vařit. Vaříme přibližně 10 minut, ne úplně doměkka.
3. Z brambor slijeme vodu. V kastrůlku posypeme tymiánem, přiklopíme pokličkou a několikrát prohodíme, abychom měli tymián rovnoměrně rozmístěný po bramborách.
4. Na pánvi si rozehřejeme máslo a opečeme na něm brambory, nejprve řeznou stranou, hezky do křupava.
5. Než se brambory opečou, omyjeme si filety lososa, osušíme papírovou utěrkou, osolíme, opepříme a okořeníme také tymiánem.
6. V druhé pánvi si opět rozehřejeme máslo a dáme do něj usmažit lososa, nejprve kůží dolů.
7. Lososa připravujeme na jedno jediné otočení, tak aby byl uvnitř ještě trochu nedopečený a nebyl suchý.
8. Naservírujeme na talíř spolu s opečenými tymiánovými brambory a lososa pokapeme šťávou z citronu.