V minulém receptu jsme si s Láďou Hruškou připravovali netradiční fitness dietní hranolky. V dnešním receptu nám Láďa Hruška představí, jak si rychle udělat chutnou majonézu a tatarskou omáčku (tatarku) nejen jako doplněk k vařeným bramborám na kostky, ale také jeho dietním fitness hranolkám a dalším jídlům. Recept je bez vajíček.
Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat.
Jaké ingredience budeme potřebovat:
Na majonézu:
- 2 velké panáky mléka
- 4 velké panáky slunečnicového nebo olivového oleje
- Špetka soli
Na tatarku:
- 2 velké panáky mléka
- 4 velké panáky slunečnicového nebo olivového oleje
- Špetka soli
- Cibule
- 1 kávová lžička hořčice
- Okurka
Postup přípravy:
1. Pro přípravu majonézy si vezmeme hlubší sklenici, do které dáme mléko, olej a špetku soli.
2. Poté si vezmeme tyčový mixér a během chvilky máme majonézu („lightku“).
3. Pro přípravu tatarské omáčky (tatarky) použijeme připravenou majonézu, do které přidáme kávovou lžičku hořčice a najemno nastrouhanou cibuli a okurku.
4. Zamícháme a máme domácí „light“ tatarku.