Guláš, ať už hovězí, vepřový, kuřecí či ze zvěřiny, je v České republice velmi oblíbené jídlo. Bohužel příprava opravdu dobrého guláše není nic jednoduchého, a proto se Láďa Hruška rozhodl nám ukázat recept, který je jednoduchý, rychlý a hlavně levný. I když to tak nemusí vypadat, tento fitness guláš je docela i chutný.
Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat.
Jaké ingredience budeme potřebovat:
- 0,75 – 1kg vepřového masa na guláš
- 3 kávové lžičky sladké červené papriky
- 2 kostky Masoxu
- 3 velké cibule
- 3 polévkové lžíce bramborového škrobu (Solamylu)
- 1 polévková lžíce mletého kmínu (nejlepší je čerství, který si namelete)
Postup přípravy:
1. Jelikož se guláš bude připravovat v troubě, tak si nachystáme pekáč. Do pekáče dáme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme na kousky nakrájené maso a smícháme.
2. Poté si připravíme zálivku (lák) tím, že rozpustíme ve vodě 2 kostky Masoxu.
3. Dále si nachystáme litrovou nádobu, do které dáme polévkovou lžíci kmínu, 3 polévkové lžíce bramborového škrobu (Solamylu) a 3 kávové lžičky sladké červené papriky. Nesolíme.
4. Dále vylijeme rozpuštěný Masox do litrové nádoby s kmínem, Solamylem a paprikou.
5. Vše důkladně promícháme a dolijeme vodou, abychom měli alespoň 1 litr „láku“. Opět vše důkladně zamícháme.
6. Posledním krokem je, že lák nalijeme do pekáče s masem a cibulí.
7. Pekáč přikryjeme a dáme do předehřáté trouby péct na 250 °C. Pečeme bez míchání (povšimnutí) 1,5 hodiny. Za 1,5 hodiny můžeme servírovat.