Francouzský slaný koláč se třemi druhy sýra

Francouzský slaný koláč se třemi druhy sýra

Francouzské slané koláče jsou perfektní svačinou, kterou můžete servírovat návštěvám nebo na rodinných setkáních. Je snadné je připravit, výborně chutnají a dá se do nich přidat cokoliv. Zkuste si dnes připravit francouzský slaný koláč se třemi druhy sýra, ale nemusíte bát ani experimentů a vyzkoušet do koláče přidat něco jiného.

Pojďme se na tento recept podívat.

Doba přípravy: 50 minut + 1 hodina na odležení těsta

Jaké ingredience budeme potřebovat (1 koláč):

  • 200 g hladké mouky
  • 1 žloutek
  • 100 g másla
  • 100 g mozzarelly
  • 100 g goudy
  • 5 vejcí
  • 50 g nivy (nebo jiného modrého sýra)
  • 1 balíček anglické slaniny
  • 250 ml smetany na vaření
  • 2 mrkve
  • Čerstvá bazalka
  • Sůl
  • Pepř

Postup přípravy:

1. Z mouky, žloutku, másla a špetky soli vypracujeme nelepivé těsto. V případě potřeby můžeme přidat trochu oleje nebo vody. Těsto necháme v lednici odpočinout přibližně hodinu.

2. Poté těsto rozválíme na tenký plát, kterým vyplníme moukou vysypanou formu na koláč.

3. Všechny sýra nastrouháme do mísy, zalijeme smetanou, přidáme nakrájenou slaninu a mrkev nasekanou na malé kousky. Dovnitř vmícháme také bazalku a trochu opepříme.

4. Směs vlijeme do těsta ve formě a dáme péct přibližně na 40 minut do trouby rozpálené na 180 °C.

5. Koláč podáváme k svačině nebo jako lehkou večeři.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.