Chcete si připomenout sezónu sběru hub? Hovězí roštěná na lesních houbách provoní celý dům a celá rodina už se bude zase těšit do lesa.
Pojďme se na tento recept podívat.
Doba přípravy: 1 hodina 40 minut
Jaké ingredience budeme potřebovat (na minimálně 6 porcí):
- 1 kg hovězí roštěné
- 2 cibule
- 100 g slaniny
- 2 polévkové lžíce
- 1 kostka hovězího bujonu
- 2 hrsti sušených lesních hub
- trocha hladké mouky
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- 7 kuliček nového koření
- 2 stroužky česneku
- 1 polévková lžíce horčice
Postup přípravy:
1. Cibuli i slaninu si nakrájíme na kostičky a zatím dáme stranou.
2. Hovězí roštěnou nakrájíme na tenké plátky a naklepeme. Osolíme, opepříme a obalíme v mouce.
3. V pánvi rozpálíme sádlo a osmažíme v něm cibuli společně se slaninou.
4. Cibuli a slaninu vyndáme z pánve a dáme stranou.
5. Ve stejné pánvi osmažíme plátky masa dohněda.
6. Do pánve vrátíme osmaženou cibuli se slaninou a podlijeme horkou vodou. Do pánve přidáme kostku hovězího bujonu a dusíme.
7. Po chvilce přidáme sušené lesní houby, prolisovaný česnek a nové koření a dusíme doměkka.
8. Až bude maso hotové, přidáme hořčici, promícháme a ještě krátce provaříme.
9. Podáváme s rýží nebo houskovým knedlíkem.