Rychlý dezert našich babiček na nedělní odpoledne. To je hrníčková bublaniny s višněmi. Není to ten nejoriginálnější moučník, ale uvidíte, že se po něm budou moci utlouct děti i dospělí.
Pojďme se na tento recept podívat.
Doba přípravy: 1 hodina
Jaké ingredience budeme potřebovat:
- 1/2 hrnku oleje
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1/2 hrnku moučkového cukru
- 1 hrnek plnotučného mléka
- 1 prášek do pečiva
- 3 vejce
- 3 hrsti mražených višní (použít samozřejmě můžeme i jiné ovoce)
Postup přípravy:
1. Postupně smícháme olej, mouku, mléko, cukr, vejce a prášek do pečiva ve velké míse. Snažíme se, aby se nevytvořily cucky, pokud tam budou i tak můžeme zkusit použít ruční mixér.
2. Vysypeme pekáček moukou, aby se nám bublanina nepřipekla a vylijeme těsto do pekáčku. Pomocí špachtle ho rovnoměrně rozmístíme.
3. Seshora těsto posypeme višněmi, samy klesnou níž a budou tak v různých úrovních.
4. Dáme péct bublaninu do trouby rozehřáté na 180 °C asi na 30 minut. Propečenost bublaniny kontrolujeme pomocí dřevěné špejle.
5. Po vyndání bublaninu poprášíme cukrem a můžeme servírovat.