Italská bruschetta s rajčaty a parmezánem

Italská bruschetta s rajčaty a parmezánem

Italská bruschetta patří mezi oblíbené chuťovky (předkrmy) a zvládnete ji připravit doma během 15 minut ze surovin, které naleznete téměř v každé kuchyni.

Pojďme se na tento recept podívat.

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • 3 – 4 velká rajčata
  • Kousek parmezánu
  • 1 bageta (může být i celozrnná)
  • 1 menší cibule
  • Sůl, pepř
  • 1 menší stroužek česneku
  • Olivový olej
  • Lístky bazalky

Postup přípravy:

1. Rajčata si omyjeme, nakrájíme na kostičky a vložíme do mísy

2. Oloupeme si menší cibuli, kterou si nakrájíme najemno a přidáme k rajčatům

3. Nasekáme si lístky bazalky a přidáme do směsi rajčat s cibulí

4. Do směsi přidáme utřený/prolisovaný česnek, osolíme, opepříme, lehce zakápneme olivovým olejem

5. Směs důkladně ale jemně promícháme

6. Bagetu si nakrájíme na silnější plátky, dáme na rozpálenou pánev a na pár kapkách oleje smažíme dozlatova

7. Na ještě teplé bagety přidáme připravenou směs

8. Dozdobíme parmezánem a můžeme podávat

TIP: Můžeme ještě přidat černé olivy a ozdobit celými lístky bazalky

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.