Italská bruschetta patří mezi oblíbené chuťovky (předkrmy) a zvládnete ji připravit doma během 15 minut ze surovin, které naleznete téměř v každé kuchyni.
Pojďme se na tento recept podívat.
Jaké ingredience budeme potřebovat:
- 3 – 4 velká rajčata
- Kousek parmezánu
- 1 bageta (může být i celozrnná)
- 1 menší cibule
- Sůl, pepř
- 1 menší stroužek česneku
- Olivový olej
- Lístky bazalky
Postup přípravy:
1. Rajčata si omyjeme, nakrájíme na kostičky a vložíme do mísy
2. Oloupeme si menší cibuli, kterou si nakrájíme najemno a přidáme k rajčatům
3. Nasekáme si lístky bazalky a přidáme do směsi rajčat s cibulí
4. Do směsi přidáme utřený/prolisovaný česnek, osolíme, opepříme, lehce zakápneme olivovým olejem
5. Směs důkladně ale jemně promícháme
6. Bagetu si nakrájíme na silnější plátky, dáme na rozpálenou pánev a na pár kapkách oleje smažíme dozlatova
7. Na ještě teplé bagety přidáme připravenou směs
8. Dozdobíme parmezánem a můžeme podávat
TIP: Můžeme ještě přidat černé olivy a ozdobit celými lístky bazalky