Tento lahodný kávový dezert, který se jen rozplývá na jazyku, pochází z oblasti Trenta v severní Itálii. Zkuste si i vy doma připravit báječný recept na italské tiramisu s mascarpone, jehož chuť je vysoce návyková.
Pojďme se na tento recept podívat.
Doba přípravy: 20 minut + 12 hodin na ztuhnutí
Jaké ingredience budeme potřebovat (na 4 porce):
- 2 vejce
- 150 g mascarpone
- ½ balíčku vanilkového cukru
- ½ balíčku smetany ke šlehání
- ½ balení cukrářských piškotů
- 2 lžičky moučkového cukru
- 1 šálek černé kávy
- 25 ml kubánského rumu
- Kakao nebo mletá káva na zasypání
Postup přípravy:
1. Vajíčka rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Poté žloutky rozšleháme spolu s cukrem a trochou vody. Po přidání mascarpone by měl vzniknout hladký a chutný krém.
2. Z bílků vyšleháme sníh a následně šlehačku vyšleháme s vanilkovým cukrem. Obojí přidáme do krému z mascarpone a lehce rozmícháme tak, aby se obojí spojilo v jeden krém.
3. Formu na tiramisu vyskládáme cukrářskými piškoty, a postupně je přelejeme černou kávou a rumem.
4. Vyskládané piškoty potřeme krémem a nahoru vyskládáme další vrstvu piškotů. Tu opět potřeme krémem a zasypeme kakaem nebo mletou kávou.
5. Tiramisu uložíme do lednice, kde ho necháme přes noc tuhnout a můžeme podávat.