Znáte klasickou česnečku? Samozřejmě, že ano. Na klasický postup zapomeňte. Tato jemná česneková polévka skrývá netradiční postup, za to výbornou jemnou chuť i konzistenci.
Pojďme se na tento recept podívat.
Doba přípravy: 30 minut
Jaké ingredience budeme potřebovat:
- 1 litr vody
- 250 g brambor
- 100 ml mléka
- 4 stroužky česneku
- sůl
- 100 g másla
- 1 žloutek
Postup přípravy:
1. Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě.
2. Až jsou měkké, scedíme je, ale vodu nevyléváme. Jenom ji přelijeme do jiného hrnce.
3. Do mixéru dáme žloutek, mléko a po částech přidáváme uvařené brambory a mixujeme dohladka. Vytvoříme tak řídkou bramborovou kaši.
4. Do vody, kterou jsme si nechali po uvaření brambor, si uvaříme utřený česnek se solí.
5. Přidáme řídkou bramborovou kaši, dobře rozmícháme.
6. Do polévky přidáme máslo. Už ale nevaříme, jenom všechno prohřejeme.
7. Podáváme s osmaženým pečivem.