Brownies jsou oblíbené pečené obdélníčkové dezerty, které pochází z USA. V dnešním receptu si představíme postup přípravy vynikajících kakových brownies, které zvládne připravit úplně každý. Z následujícího množství ingrediencí připravíme asi 20 kusů brownies. Záleží samozřejmě, jak je nařežete. Tento desert je nejlepší po vychladnutí, ale můžete jej jíst i na druhý den.
Pojďme se na tento recept podívat.
Jaké ingredience budeme potřebovat:
- 150 gramů másla
- 200 gramů cukru
- 80 gramů kakaa
- 60 gramů celozrnné mouky (může být i hladká popř. polohrubá)
- Více než 1/2 hrnku mletých ořechů
- 2 vejce z lednice
- 1/2 lžičky vanilkového aroma
- 1/4 lžičky soli
Postup přípravy:
1. Ve vodní lázni (2 hrnce, jeden s vodou a ve druhém si rozpustíme máslo, kakao, cukr a sůl. Mícháme a prohříváme, než se nám všechny ingredience krásně spojí.
2. Poté odstavíme z ohně a necháme lehce vychladnout.
3. Do vychladlé hmoty přidáme vanilkové aroma (popř. cukr) a jednotlivé vejce. Mezi jednotlivými surovinami důkladně promícháme. Těsto musí být hladké.
4. Do této směsi přidáme celozrnnou mouku a mleté ořechy. Směs musí být lehce tekutá, aby šla přelít do formy.
5. Vše důkladně promícháme a přelijeme do formy (popř. na plech) s pečícím papírem.
6. Směs srovnáme a můžeme péct.
7.Pečeme v předem rozpálené troubě na 175 °C asi 25 – 30 minut (délka pečení závisí na troubě).
8. Po pečení vytáhneme za pečící papír brownies ven, necháme vychladnout, nakrájíme na čtverečky (obdélníčky) a můžeme jíst.
TIP 1: Brownies musí být vláčné (nesmíme ho vysušit), a proto těsto musíme při pečení kontrolovat.