Mléčné řezy jsou oblíbenou pochoutkou dětí a také dospělých. Bohužel v obchodech zaplatíme za malou „tyčinku“ mléčného řezu od společnosti Kinder docela dost peněz. Proto se Láďa Hruška rozhodl nám ukázat postup přípravy výborných kakaovo-mléčných řezů, které si hravě vyrobíte doma a za pár korun budete mít plný plech.
Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat.
Jaké ingredience budeme potřebovat:
Na těsto (korpus):
- 5 lžic polohrubé mouky
- 4 lžíce cukru
- 3 lžíce oleje
- 3 vejce
- 2 – 3 lžíce kakaa
- 1/2 lžičky kypřícího prášku
Na náplň:
- 1 kelímek zakysané smetany
- 1 vanička měkkého tvarohu
- Necelá polovina kostky másla
- 6 lžic moučkového cukru
- 2 lžíce vanilkového cukru
Postup přípravy:
1. Nejdříve si nachystáme větší mísu, ve které vyšleháme do hustší pěny vejce s cukrem.
2. Do vyšlehané pěny všleháme olej, mouku, kypřící prášek a kakao.
3. Vyšlehané těsto vylijeme na plech s pečícím papírem a rozetřeme na tenkou vrstvu.
4. Pečeme v předehřáté troubě na 175 °C maximálně 10 minut.
5. Mezitím se pustíme do přípravy náplně.
6. Náplň připravíme vyšleháním másla, moučkového a vanilkového cukru. Poté do nich všleháme zakysanou smetanu s tvarohem.
7. Jakmile se nám těsto dopeče, přepůlíme jej, pomažeme jednu stranu připravenou náplní a druhou ji přiklopíme.
8. Měl by nám vzniknout sendvič.
9. Před konzumací necháme řez alespoň 2 hodiny v lednici vychladit a nakrájíme jej dle libosti.
TIP 1: Aby vaše kakaové těsto nedopadlo jako to mé na obrázku, používejte vždy pečící papír!