Kuřecí guláš s fazolemi

Kuřecí guláš s fazolemi

Hledáte rychlý ale přesto výživný recept do chladných dnů? Kuřecí guláš s fazolemi máte za pár okamžiků hotový. Pokud vynecháte chilli papričky, rázem se z tohoto jídla stane skvělý způsob, jak do vašich dětí dostat porci luštěnin bez ohrnování jejich nosíků.

Pojďme se na tento recept podívat.

Doba přípravy: 30 minut

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • 400 g kuřecích prsou
  • 3 cibule
  • 400 g plechovka červených fazolí
  • 3 lžíce kečupu
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička Solamylu
  • majoránka
  • mleté chilli papričky
  • olivový olej

Postup přípravy:

1. Kuřecí prsa si omyjeme a nakrájíme na nudličky.

2. Rozpálíme hlubší pánev s trochou olivového oleje, na kterém orestujeme kuřecí prsa.

3. Během restování masa nahrubo nasekáme cibuli a česnek nakrájíme na plátky.

4. Až mají nudličky zlatavou barvu, přidáme cibuli a česnek a dál restujeme.

5. Po chvíli přidáme kečup (v ideálním případě domácí), zasypeme sladkou paprikou a zalejeme fazolemi i s nálevem.

6. Mezitím než přivedeme guláš k varu, rozmícháme si v trošce vody Solamyl, kterým poté celý pokrm zahustíme.

7. Již zahuštěný guláš dochutíme sójovou omáčkou, majoránkou a mletými chilli papričkami.

8. Kuřecí guláš s fazolemi podáváme s domácím žitným chlebem nebo jakýmkoliv celozrnným pečivem.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.