Kuřecí křídla má rád snad každý, kdo není vegetarián nebo vegan, a proto se Láďa Hruška rozhodl, že nám ukáže levný a chutný recept na kuřecí křídla jako z fastfoodu. Jelikož se jedná o kuřecí křídla jako z fastfoodu, tak nic dietního opravdu nečekejte, ale určitě si pochutnáte.
Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat.
Jaké ingredience budeme potřebovat:
- 6 kuřecích křídel
- Hladká mouka (popř. celozrnná)
- Olej
- Grilovací koření
- 2 lžičky soli
- 1 lžička granulovaného česneku (lepší je čerstvý)
- Kari
- 1 lžička chilli koření
- Tymián
- 1 lžička papriky
- 1 vejce
- Mléko
- Voda
Postup přípravy:
Nejdříve si připravíme 3 misky:
První miska: V první misce si nachystáme „fastfoodovskou“ kořenící směs. Do misky si nasypeme lžičku papriky, 2 lžičky soli a po jedné lžičce grilovacího koření, chilli koření, kari a tymiánu.
Dále do ní dáme lžičku granulovaného česneku nebo 2 stroužky čerstvého česneku.
Druhá miska: Do druhé misky si nasypeme mouku, kterou lehce osolíme.
Třetím miska: Do třetí misky si nachystáme tekutou směs vajíčka, vody a mléka v poměru 2:1:1.
Poté si kuřecí křídla naporcujeme na 2 díly a můžeme obalovat. Kuřecí křidélka nejdříve obalíme ve směsi koření, mouky a nakonec ve směsi z vajíčka.
Dále si nachystáme nějaký pevnější pytlík (nejlepší je papírový na pečivo), do kterého vysypeme směs koření a mouky. Nandáme do něj obalená kuřecí křidélka a důkladně protřepeme. Díky tomu budeme mít po osmažení krásnou zlatou kůrčičku.
Posledním krokem je smažení. Nachystáme si hrnec s rozpáleným olejem (lepší je „friťák“), do kterého dáme maso zhruba na 10 minut smažit. Kuřecí křidélka musí být při smažení celá potopená.
Smažíme dozlatova.