Kuřecí maso je velmi oblíbené u většiny cvičících i dietářů, a proto jsou pokrmy z drůbežího masa součástí například dukanové diety. V dnešním receptu si představíme postup přípravy výborných kuřecích medailonků v tatarce, které jsou oblíbené především v zahraničí. Není nutné maso předem marinovat v oleji a koření, stačí pouze tatarská omáčka. Neváhejte si recept vyzkoušet ihned.
Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat.
Jaké ingredience budeme potřebovat:
- 1 balení kuřecích prsních řízků
- Tatarská omáčka
- Hladká mouka
- Sůl, pepř (nejlépe čerstvě mleté)
Postup přípravy:
1. Nejdříve si vybalíme kuřecí prsní řízky popř. nakrájíme kuřecí maso na centimetrové plátky.
2. Poté maso důkladně nasolíme, opepříme a dáme do mísy.
3. Dále přidáme tatarskou omáčku a uložíme asi na 30 minut do lednice.
4. Nakonec maso obalíme v hladké mouce a usmažíme dozlatova (asi 2 – 3 minuty z každé strany).
TIP 1: Do směsi můžeme přidat trochu prolisovaného česneku.
TIP 2: Podávat můžeme s hlávkovým salátem a zeleninou nebo šťouchanými/dušenými bramborami.