Losos je jedna z nejzdravějších ryb vůbec a lze ho připravovat na spoustu způsobů. Díky pečení v papilotě uvnitř balíčku zůstane veškerá šťáva a aroma. Neváhejte a zkuste si doma připravit lahodného lososa v papilotě s jarním salátkem.
Pojďme se na tento recept podívat.
Doba přípravy: 30 minut
Jaké ingredience budeme potřebovat (na 2 porce):
- 2 filety z lososa (každý asi 200 g)
- 1 cibule
- 2 červené cibule
- Kousek celeru (asi 75 g)
- 4 snítky tymiánu
- 4 snítky kopru
- 4 lžíce bílého vína
- 1 jarní cibulka
- ½ salátové okurky
- 10 – 15 cherry rajčat
- Čtyři hrsti rukoly
- Sůl
- Citronová šťáva
- Olivový olej
Postup přípravy:
1. Oloupejte a nakrájejte na kolečka běžnou i červenou cibuli. Kousek celeru nakrájejte na proužky.
2. Ustřihněte dva velké čtverce pečícího papíru. Na jejich střed naklaďte cibulku a celer.
3. Filet z lososa posolte a položte ho na zeleninu. Seshora na rybu rozmístěte snítky bylinek.
4. Polijte každý filet dvěma lžícemi bílého vína, pokapejte citronovou šťávou a trochou olivového oleje.
5. Z pečícího papíru pomocí překládání vytvořte balíčky a dobře je utěsněte (můžete převázat například nití na pečení).
6. Balíčky umístěte na plech a dejte péct do trouby na 200° C. Lososa pečte asi 15 minut.
7. Mezitím, co se losos peče, si připravte jarní salátek. Nakrájejte jarní cibulku a salátovou okurku. Cherry rajčátka přepulte napůl. Vše smíchejte spolu s rukolou a zakápněte trochou olivového oleje a citronové šťávy.
8. Lososa vybalte z papiloty a podávejte ho spolu s pečenou zeleninou a salátkem.