Dnes si představíme jeden z nejoblíbenějších receptů amatérského kuchaře a experimentátora Ládi Hrušky zvaný Medový koláček. Jedná se o recept, který si zamilovali všichni milovníci sladkého pečiva a medu. Recept je velmi jednoduchý a levný na přípravu a také velmi rychlý.
Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat.
Jaké ingredience budeme potřebovat:
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce medu
- 1 vejce
- 3 lžíce hnědého cukru
- 4 lžíce hladké mouky
- 3/4 lžičky kypřícího prášku do pečiva
- 1/2 lžičky vanilkového cukru
- Špetka soli
Postup přípravy:
1. Nejdříve si nachystáme větší hrneček, ve kterém rozpustíme 2 lžíce másla.
2. Rozpuštěné máslo smícháme se všemi ingrediencemi kromě mouky a kypřícího prášku do pečiva a našleháme vidličkou.
3. Do našlehané směsi přidáme mouku, kypřící prášek, malou šperku soli a opět našleháme vidličkou.
4. Těsto musí mít polo řídkou a táhnoucí konzistenci.
5. Pokud takovou konzistenci má, dáme jej v hrnečku do mikrovlnné trouby a 3,5 minuty jej necháme „upéct“.
6. Koláček nakonec můžeme dozdobit například šlehačkou.