Dostali jste chuť na malé bavoráčky? Přesně takové jako dělávala babička? Udělejte si je podle tohoto receptu a určitě nebudete zklamaní. Navíc vám s těstem pomůže domácí pekárna.
Pojďme se na tento recept podívat.
Doba přípravy: 1 hodina
Jaké ingredience budeme potřebovat:
- 200 ml mléka
- 50 g másla
- 50 g moučkového cukru
- 4 žloutky
- špetka soli
- 250 g hladké mouky
- 250 g polohrubé mouky
- 3 lžíce sušeného droždí
- 1 kelímek smetany ke šlehání
- 1 vanička tvarohu
- 1 vanilkový cukr
- povidla
- olej
Postup přípravy:
1. Do nádoby od domácí pekárny si dáme mléko, máslo na kousky, cukr, žloutky, špetku soli, obě mouky a sušené droždí. Pekárnu zapneme na program těsto.
2. Smetanu vyšleháme ručním šlehačem.
3. Vmícháme do ní tvaroh a vanilkový cukr a dáme vychladit do lednice.
4. Až bude těsto vykynuté, vyjmeme ho z nádoby od domácí pekárny. Uděláme malé bochánky, doprostřed uděláme důlky a necháme ještě 10 minut v teple vykynout.
5. Rozpálíme dostatečné množství oleje a usmažíme bavoráčky dozlatova.
6. Na hotové bavoráčky dáme vyšlehanou smetanu s tvarohem a povidla.