Pavlova je populární dezert z Austrálie, který se jen rozplývá na jazyku. V kombinaci s chutným ovocem a šlehačkou se do něj doslova zamilujete. Vyzkoušejte si doma upéct mini dezerty Pavlova z krému ze šlehaných bílků s lahodným ovocem.
Pojďme se na tento recept podívat.
Doba přípravy: 60 minut
Jaké ingredience budeme potřebovat:
- 4 bílky
- 200 g cukru
- 2 lžíce bramborového škrobu
- 2 lžičky vinného octa
- 250 ml smetany ke šlehání
- 1 vanilkový cukr
- 2 banány
- Hrst malin
Postup přípravy:
1. Z bílků postupně vyšlehejte sníh a zašlehejte do něj cukru. Až když budou bílky pevné, přimíchejte škrob a ocet.
2. Pomocí cukrářského sáčku vytvořte dortíky. Uprostřed udělejte malou plošky, kam se bude dát umístit ovoce a krém.
3. Na plechu dejte dortíky péct do trouby rozpálené na 120 °C přibližně na 45 minut. Po vypnutí trouby nechte korpusy ještě uvnitř, aby se dosušily.
4. Ze smetany vyšlehejte šlehačku a postupně do ní přimíchejte vanilkový cukr. Krém poté nanášejte na jednotlivé dortíky a dozdobte je ovocem.
5. Můžete podávat.