Nechcete svým dětem kupovat zbytečně drahou a přeslazenou mléčnou rýži v obchodě? Udělejte jim ji doma. Mléčná rýže nejen pro děti je výbornou snídaní nebo svačinkou jak pro děti, tak i pro dospělé.
Pojďme se na tento recept podívat.
Doba přípravy: 40 minut
Jaké ingredience budeme potřebovat:
- 1 hrnek kulatozrnné rýže
- 4 hrnky mléka
- 1 lžička mleté skořice
- 2 lžíce medu
- kelímek jogurtu
- trocha mandlového extraktu
- špetka soli
Postup přípravy:
1. Do hrnce nasypeme rýži, zalijeme mlékem, přidáme skořici, špetku soli, med, jogurt a mandlový extrakt.
2. Musíme volit velikost hrnce o něco větší, rýže nabobtná.
3. Hrnec se všemi ingrediencemi dáme na sporák a přivedeme k varu.
4. Poté zmírníme teplotu a necháme pomalu probublávat.
5. Nezapomeneme občas promíchat, aby se rýže nepřipalovala ke dnu.
6. Vaříme do té doby, než rýže nezměkne, přibližně 30 minut.
7. Poté můžeme hned podávat teplé nebo necháme vychladit a podáváme za studena.