Dceři jsem připravila velkou, ale opravdu velkou hromadu různých domácích přesnídávek bez cukru. Ona ale nejí samotné domácí ani ty kupované. Vymýšlím tedy pořád způsoby, jak do ní přesnídávky dostat a zároveň spotřebovat naše obří zásoby. Jeden z největších úspěchů měl mug cake z hruškové přesnídávky.
Pojďme se na tento recept podívat.
Doba přípravy: 5 minut
Jaké ingredience budeme potřebovat:
- 4 lžíce celozrnné žitné mouky
- 4 lžíce ovesných vloček
- ½ lžičky jedlé sody
- 3 lžíce sekaných mandlí
- 2 vejce
- 4 lžíce hruškové přesnídávky
- 2 lžíce másla
- špetka soli
- 1 lžíce medu
Postup přípravy:
1. Nejprve si smícháme všechny suché ingredience: celozrnnou žitnou mouku, ovesné vločky, sodu a sekané mandle.
2. Do této suché směsi přidáme vajíčka, přesnídávku, med a máslo. Pokud jsme zapomněli máslo včas vytáhnout z lednice, aby povolilo, můžeme jej dát na chvilku do mikrovlnné trouby, ničemu to nevadí. Pokud máme i med tuhý, můžeme ho dát do rozehřát spolu s máslem.
3. Do celé směsi přidáme špetku soli a důkladně promícháme.
4. Připravíme si hrníčky a vzniklou směsí je naplníme. Plníme ale jenom přibližně do poloviny, směs poměrně hodně nabude na objemu.
5. Naplněný hrnek dáme do mikrovlnné trouby, nastavíme na nejvyšší výkon a zapneme přibližně na 4 minuty.
6. To, že je mug cake hotový, poznáme podle toho, že se odděluje od stěn hrnku.
7. Vyklepneme na talířek, necháme chvíli zchladnout a můžeme konzumovat.
8. Případně můžeme dozdobit jogurtem nebo čerstvým ovocem.