Nadýchané madlenky

Nadýchané madlenky

Madlenky jsou oblíbeným sladkým francouzským pečivem, které se dokonale hodí například k čaji nebo kávě. V následujícím receptu vám představím postup přípravy vynikajících nadýchaných madlenek, nad kterými se budou všichni rozplývat. Přípravu zvládnete během chvilky a výborně si pochutnáte.

Pojďme se na tento recept podívat.

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • 8 lžic ovesných otrub (popř. jemně pomletých ovesných vloček)
  • 6 lžic kukuřičného škrobu
  • 4 vejce
  • 6 lžic odtučněného tvarohu
  • 2 lžičky třtinového cukru (nebo jiného sladidla)
  • 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
  • 1 – 2 lžičky vymačkaného citronu

Postup přípravy:

1. Nejdříve si nechystáme misku, ve které rozmícháme vejce a odtučněný tvaroh. Poté přidáme ovesné otruby, kukuřičný škrob a kypřící prášek.

2. Celou směs důkladně zamícháme a dále přidáme 1 – 2 lžičky vymačkaného citronu a třtinový cukr (nebo jiné sladidlo).

3. Mezi tím si rozpálíme troubu a nachystáme formičky na madlenky. Těsto do formiček přelijeme a pečeme na 180 °C asi 25 minut.

4. Madlenky necháme vychladnout a můžeme podávat.

TIP 1: Před pečením můžeme do těsta přidat i pár kapek přírodního mátového aroma. Citron a máta jdou krásně dohromady.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.