Madlenky jsou oblíbeným sladkým francouzským pečivem, které se dokonale hodí například k čaji nebo kávě. V následujícím receptu vám představím postup přípravy vynikajících nadýchaných madlenek, nad kterými se budou všichni rozplývat. Přípravu zvládnete během chvilky a výborně si pochutnáte.
Pojďme se na tento recept podívat.
Jaké ingredience budeme potřebovat:
- 8 lžic ovesných otrub (popř. jemně pomletých ovesných vloček)
- 6 lžic kukuřičného škrobu
- 4 vejce
- 6 lžic odtučněného tvarohu
- 2 lžičky třtinového cukru (nebo jiného sladidla)
- 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
- 1 – 2 lžičky vymačkaného citronu
Postup přípravy:
1. Nejdříve si nechystáme misku, ve které rozmícháme vejce a odtučněný tvaroh. Poté přidáme ovesné otruby, kukuřičný škrob a kypřící prášek.
2. Celou směs důkladně zamícháme a dále přidáme 1 – 2 lžičky vymačkaného citronu a třtinový cukr (nebo jiné sladidlo).
3. Mezi tím si rozpálíme troubu a nachystáme formičky na madlenky. Těsto do formiček přelijeme a pečeme na 180 °C asi 25 minut.
4. Madlenky necháme vychladnout a můžeme podávat.
TIP 1: Před pečením můžeme do těsta přidat i pár kapek přírodního mátového aroma. Citron a máta jdou krásně dohromady.