Pokud je nějaké klasické velikonoční jídlo, tak jsou to určitě pečená kůzlečí stehna. Kombinace kůzlečího masa, česneku, citronu a rozmarýnu nikdy nezklame. Zvlášť ne o Velikonocích.
Pojďme se na tento recept podívat.
Doba přípravy: 20 minut
Jaké ingredience budeme potřebovat (na 6 porcí):
- 6 kůzlečích stehen
- 1 hlávka česneku
- 1 citron
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- 2 lžičky rozmarýnu
- olej
Postup přípravy:
1. Troubu si předehřejeme na 180 °C.
2. Citron si pořádně očistíme, nastrouháme kůru a potom vymačkáme šťávu.
3. Oloupeme česnek a do misky k citronové kůře a šťávě.
4. Do směsi přidáme rozmarýn, sůl, pepř a olej. Směs promícháme.
5. Vzniklou marinádou potřeme kůzlečí stehna, rozmístíme na plech a dáme do rozehřáté trouby.
6. Pečeme přibližně 2 hodiny, podle velikosti kůzlečích stehen.
7. Podáváme s čerstvým pečivem.
Dekorace
Dekorace
Dekorace
Dekorativní osvětlení