Máte doma staré pečivo a nevíte, jak ho chutně zpracovat. Zkuste si upéct k obědu nebo večeři báječné krokety. Jako příloha se k nim nejlépe hodí špenát, ale vyzkoušet můžete i řepu nebo zelí.
Pojďme se na tento recept podívat.
Doba přípravy: 20 minut
Jaké ingredience budeme potřebovat (na 4 porce):
- 8 rohlíků nebo housek
- 3 vejce
- 150 g sýra
- 75 g anglické slaniny
- 5 stonků pažitky
- 1 balení mraženého špenátu
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- Sůl
- Olej
Postup přípravy:
1. Nakrájíme nadrobno očištěnou cibuli a česnek. Ty poté v hluboké pánvi osmahneme na troše oleje a přidáme zmražený špenát. Přikryjeme pokličkou a necháme chvíli zahřívat, dokud se špenát nerozpustí a neprobublá. Ještě ho dosolíme a poté ho můžeme odstavit a je hotový.
2. Rohlíky nakrájíme na kousky a dáme do velké mísy. Rozklepneme k nim tři velká vejce, přidáme nastrouhaný sýr a na kousky nakrájenou slaninu. Pažitku nasekáme a vmícháme ji do směsi, kterou důkladně prohněteme.
3. Z těsta modelujeme malé placičky podobné karbanátkům a skládáme je na pečící papír na plech. Poté plech vložíme do trouby rozpálené na 180 °C a necháme je péct přibližně 10 minut, dokud nezhnědnou a nezačnou být křupavé.
4. Pečené krokety podáváme se špenátem.