Tato omáčka sice není tak známá jako jiné italské rajčatové omáčky na těstoviny, ale uvidíte, že její lehce pálivou chuť spojenou s jemností sýra Pecorino romano si rychle oblíbíte. Uvařte si penne s kalábrijskou omáčkou a sýrem Pecorino doma i vy.
Pojďme se na tento recept podívat.
Doba přípravy: 15 minut
Jaké ingredience budeme potřebovat (na 2 porce):
- 250 g těstovin penne
- 5 velkých rajčat
- Olivový olej
- 200 g sýra Pecorinio romano
- 2 stroužky česneku
- 1 sklenička černých oliv
- Chilli
- Čerstvá bazalka
- Sůl
Postup přípravy:
1. Do osolené vroucí vody nasypte těstoviny a nechte je vařit, dokud nejdou takzvaně al dente.
2. Mezitím nasekejte rajčata nadrobno a spolu se dvěma lžícemi olivového oleje je vložte do pánve, kterou poté rozehřejte. Přikryjte ji pokličkou a duste rajčata.
3. Nakrájejte nadrobno olivy, česnek a několik lístků bazalky. Sýr Pecorino nastrouhejte.
4. Jakmile jsou rajčata dostatečně podušené, přidejte nasekané olivy, česnek a bazalku. Zasypejte asi jednou lžičkou chilli podle pálivosti, kterou od omáčky chcete.
5. Nechte vše společně ještě probublat, poté odstavte a zasypte sýrem Pecorino romano, který pomalu vmíchejte do omáčky a nechte ho v ní napůl rozpustit.
6. Poté do pánve přimíchejte hotové penne a můžete podávat zasypané sýrem a s čerstvými lístky bazalky.