Penne s kalábrijskou omáčkou a sýrem Pecorino

Penne s kalabrijskou omáčkou a sýrem pecorino

Tato omáčka sice není tak známá jako jiné italské rajčatové omáčky na těstoviny, ale uvidíte, že její lehce pálivou chuť spojenou s jemností sýra Pecorino romano si rychle oblíbíte. Uvařte si penne s kalábrijskou omáčkou a sýrem Pecorino doma i vy.

Pojďme se na tento recept podívat.

Doba přípravy: 15 minut

Jaké ingredience budeme potřebovat (na 2 porce):

  • 250 g těstovin penne
  • 5 velkých rajčat
  • Olivový olej
  • 200 g sýra Pecorinio romano
  • 2 stroužky česneku
  • 1 sklenička černých oliv
  • Chilli
  • Čerstvá bazalka
  • Sůl

Postup přípravy:

1. Do osolené vroucí vody nasypte těstoviny a nechte je vařit, dokud nejdou takzvaně al dente.

2. Mezitím nasekejte rajčata nadrobno a spolu se dvěma lžícemi olivového oleje je vložte do pánve, kterou poté rozehřejte. Přikryjte ji pokličkou a duste rajčata.

3. Nakrájejte nadrobno olivy, česnek a několik lístků bazalky. Sýr Pecorino nastrouhejte.

4. Jakmile jsou rajčata dostatečně podušené, přidejte nasekané olivy, česnek a bazalku. Zasypejte asi jednou lžičkou chilli podle pálivosti, kterou od omáčky chcete.

5. Nechte vše společně ještě probublat, poté odstavte a zasypte sýrem Pecorino romano, který pomalu vmíchejte do omáčky a nechte ho v ní napůl rozpustit.

6. Poté do pánve přimíchejte hotové penne a můžete podávat zasypané sýrem a s čerstvými lístky bazalky.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.