Cibulová polévka je jiná než většina polévek, ale jakmile si ji jednou oblíbíte, nebudete se jí chtít vzdát. Báječnou kombinací je například tato poctivá cibulačka s játrovým knedlíčkem, kterou ještě můžete doplnit o opečenou bagetku.
Pojďme se na tento recept podívat.
Doba přípravy: 40 minut
Jaké ingredience budeme potřebovat (na 4 porce):
- 4 – 5 velkých cibulí
- 1 l zeleninového vývaru
- 4 lžíce másla
- 200 g hovězích jater
- 1 vejce
- 4 lžíce strouhanky
- Tymián
- Majoránka
- Sůl
- Pažitka
- Olivový olej
Postup přípravy:
1. Omyjte hovězí játra, očistěte je od cév a šlach a nakrájejte je na drobné kousky.
2. Do mixéru nasypte kousky jater, rozklepněte vejce, půl lžičky soli a půl lžičky majoránky.
3. Těsto přelijte do mísy a přidejte do něj strouhanku. Nechte těsto asi deset minut stát.
4. Mezitím přiveďte k varu osolenou vodu a poté do ní vložte čtyři velké knedlíčky, které vytvarujete z těsta.
5. Nechte knedlíčky vařit asi deset minut, poté je vyndejte a nechte odpočinout.
6. Cibuli nakrájejte na drobné kousky a na olivovém oleji ji nechte restovat, dokud nezhnědne a nezačne vonět.
7. Jakmile je cibule dobře osmažená, zalijte ji zeleninovým vývarem. Případně můžete použít i vodu a přidat zeleninový bujon.
8. Dochuťte tymiánem a trochou soli a nechte polévku vařit asi 20 minut.
9. Podávejte polévku s játrovým knedlíčkem, rozpusťte v ní lžíci másla a můžete i poprášit nakrájenou pažitkou.