Pstruh je jedna z nejchutnějších ryb, jejíž konzumaci si můžete užít. Vyzkoušejte recept na lahodného pstruha pečeného se zeleninou. Rybí maso se bude jenom rozpadat a pokud použijete to správné koření, uvidíte, že bude chutnat i těm, kteří jinak ryby nejedí.
Pojďme se na tento recept podívat.
Doba přípravy: 30 minut
Jaké ingredience budeme potřebovat (na 2 porce):
- 1 větší pstruh
- 100 g másla
- 1 bio citrón
- 2 rajčata
- 1 cuketa
- 1 paprika (červená nebo žlutá)
- 1 mrkev
- Tymián
- Rozmarýn
- Sůl
- Olivový olej
- Pepř
Postup přípravy:
1. Rybu zbavíme ploutví a omyjeme ji pod tekoucí vodou. Na horní straně ji nakrájíme podélnými řezy. Poté ji osolíme a opepříme.
2. Dovnitř ryby naskládáme na plátky nakrájené máslo a snítky tymiánu a rozmarýnu. Citron si nakrájíme na kousky a ty poté naklademe do zářezů na rybě.
3. Rybu zakápneme olivovým olejem a položíme ji na plech na pečící papír.
4. Na kousky nakrájíme veškerou zeleninu a poklademe ji okolo ryby na plech.
5. Plech vložíme do trouby rozehřáté na 180 °C a necháme rybu se zeleninou péct přibližně 15 – 20 minut.
6. Rybu podáváme buď samotnou se zeleninou, nebo ještě s pečenými brambory, případně s rýží.