Pstruh pečený se zeleninou

Pstruh pečený se zeleninou

Pstruh je jedna z nejchutnějších ryb, jejíž konzumaci si můžete užít. Vyzkoušejte recept na lahodného pstruha pečeného se zeleninou. Rybí maso se bude jenom rozpadat a pokud použijete to správné koření, uvidíte, že bude chutnat i těm, kteří jinak ryby nejedí.

Pojďme se na tento recept podívat.

Doba přípravy: 30 minut

Jaké ingredience budeme potřebovat (na 2 porce):

  • 1 větší pstruh
  • 100 g másla
  • 1 bio citrón
  • 2 rajčata
  • 1 cuketa
  • 1 paprika (červená nebo žlutá)
  • 1 mrkev
  • Tymián
  • Rozmarýn
  • Sůl
  • Olivový olej
  • Pepř

Postup přípravy:

1. Rybu zbavíme ploutví a omyjeme ji pod tekoucí vodou. Na horní straně ji nakrájíme podélnými řezy. Poté ji osolíme a opepříme.

2. Dovnitř ryby naskládáme na plátky nakrájené máslo a snítky tymiánu a rozmarýnu. Citron si nakrájíme na kousky a ty poté naklademe do zářezů na rybě.

3. Rybu zakápneme olivovým olejem a položíme ji na plech na pečící papír.

4. Na kousky nakrájíme veškerou zeleninu a poklademe ji okolo ryby na plech.

5. Plech vložíme do trouby rozehřáté na 180 °C a necháme rybu se zeleninou péct přibližně 15 – 20 minut.

6. Rybu podáváme buď samotnou se zeleninou, nebo ještě s pečenými brambory, případně s rýží.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.