Tato mexická lahůdka je skvělých tipem na rychlou večeři nebo chutnou svačinku. Quesadilla, to jsou zapečené pšeničné tortilly plněné masem, zeleninou nebo čímkoliv, co máte rádi. Poprvé můžete vyzkoušet například vegetariánskou quesadillu plněnou sýrem a čerstvou zeleninou.
Pojďme se na tento recept podívat.
Doba přípravy: 10 minut
Jaké ingredience budeme potřebovat (na 4 porce):
- 8 pšeničných tortill
- 300 g tvrdého sýra (gouda nebo eidam jsou ideální)
- 100 g jiného druhu sýra (dobře funguje niva nebo cheddar)
- 4 velká rajčata
- 2 velké papriky (zkuste zelené nebo žluté)
- Máslo
- Chilli
- Sůl
- Pepř
Postup přípravy:
1. Nastrouhejte si tvrdý sýr a druhý druh sýra, který máte, a smíchejte je dohromady.
2. Nadrobno nakrájejte omytá rajčata a papriky.
3. Do lehce rozpálené pánve vložte vždy malý kousek másla, nechte ho rozpustit a položte na něj pšeničnou tortillu.
4. Tortillu posypte sýry, rozprostřete po ní rajčata a papriky, trochu osolte, opepřete a dochuťte chilli.
5. Poté přitiskněte na rozprostřené sýry a zeleninu druhou tortillu a nechte ji za pomoci rozpuštěného sýra přilnout ke quesadille.
6. Po chvilce smažení obrátíme quesadillu pomocí dvou špachtlí na druhou stranu, a ještě necháme chvíli ohřát.
7. Postup opakujeme se zbývajícími třemi quesadillami.