Zanedlouho nám začne grilovací sezóna a milovníci grilování už přemýšlí, jakou specialitkou oslní své hosty. Láďa Hruška má pro ně výborný tip, který nazval „rajčatová hořčice“, i když příhodnější název je spíše rajčatovo-paprikový dip. Můžete si být jistí, že nic podobného v žádném obchodě neseženete. Tento dip se chodí jak k masu, tak i pečeným bramborám (popř. chipsům).
Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat.
Jaké ingredience budeme potřebovat:
- 2 kg zralých rajčat
- 700 gramů paprik (žlutých)
- 3 velké cibule
- 6 – 8 polévkových lžic cukru (nejzdravější je třtinový cukr)
- 2 a půl panáku oleje
- 1/2 sáčku DEKA (nakládač DEKO)
Postup přípravy:
1. Nejdříve si důkladně omyjeme zeleninu a nadrobno ji nakrájíme.
2. Poté ji dáme s trochou vody vařit, dokud nám krásně nezměkne.
3. Po změknutí k ní přidáme DEKO, cukr a olej. Směs ještě chvilku povaříme, než se nám rozpustí cukr.
4. Jakmile se nám cukr rozpustí, směs promícháme a ihned rozmixujeme mixerem.
5. Rozmixovanou směs propasírujeme a ještě horkou ji dáme do připravených sterilizovaných sklenic.
TIP 1: Do směsi před mixování můžeme přidat na ovonění bylinky.