V dnešním receptu nám Láďa Hruška představí postup přípravy šunkových vrtulí. Šunkové vrtule jsou oblíbený slaný dezert z listového těsta. Tento rychlý, jednoduchý a hlavně levný pokrm je vhodné konzumovat k vínu, pivu a také k dobrým sýrům. Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat. Jaké ingredience budeme potřebovat: Balíček listového těsta 200 – 400…
Ovocné knedlíky jsou oblíbeným českým, polským a také rakouským jídlem. Dnes si představíme jednoduchý, rychlý a levný recept Ládi Hrušky na tvarohové knedlíky s banánem. Tento recept se nám bude hodit, když například neseženeme čerstvé jahody, trnky nebo třeba hrušky. Základní surovinou tohoto receptu je nízkotučný tvaroh, a tak se bude jednat o dietnější verzi…
Dnes si představíme jednoduchý a hlavně velmi chutný recept, který Láďa Hruška trefně pojmenoval Čarodějnické brambory. Tento chutný recept si můžete připravit například na grilu v den pálení čarodějnic zvaný také Filipojakubská noc z 30. dubna na 1. května nebo kdykoliv v troubě. Recept zvládne opravdu i začátečník a výborně si na něm pochutnáte. Pojďme…
Trdelník je oblíbená sladká pochoutka původem z Transylvánie tedy dnešního Rumunska. S tímto pečivem se můžeme často setkat na vánočních trzích, ale také v různých lázeňských městech. Cena trdelníku se obvykle pohybuje od 60 Kč nahoru, a proto se Láďa Hruška rozhodl nám ukázat přípravu tradičního domácího trdelníku za pár korun. Pojďme se na tento…
Před nějakou dobou jsme zde zveřejnili jednoduchý návod na přípravu rychlých a hlavně levných pivních rohlíků. Dnes nám experimentátor a amatérský kuchař Láďa Hruška představí jednoduchý a rychlý recept na přípravu domácích pivních preclíků, které ocení jak pivaři, tak i milovníci slaného pečiva. Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat. Jaké ingredience budeme potřebovat: 2,5…
Zajíci (beránci) nepochybně patří mezi nejoblíbenější velikonoční pečivo. Příprava klasického zajíce (beránka) je poměrně jednoduchá a následující recept bude ještě jednodušší. Podívejte na originální recept na přípravu velikonočního zajíce (beránka) od experimentátora a amatérského kuchaře Ládi Hrušky, který je doplněn o pudink. Na tomto zajícovi (beránkovi) si zcela jistě pochutnáte. Pojďme se na recept Ládi…
Chřest patří mezi velmi zdravou zeleninu, protože obsahuje například velké množství vitaminu A (dobrý pro oči), vitaminů skupiny B (thiamin, riboflavin, kyselinu listovou apod.), ale také draslíku, zinku, fosforu, železa, sodíku a například i jódu. V následujících řádcích vám Láďa Hruška představí recept na přípravu zdravé a levné chřestové polévky, za kterou byste v restauraci…
Mazanec je oblíbeným tradičním velikonočním a svátečním pečivem (dezertem). V následujících řádcích vám oblíbený experimentátor a amatérský kuchař Láďa Hruška ukáže, jak si rychle, snadno a hlavně co nejlevněji udělat sváteční tvarohový mazanec posypaný mandlemi bez kynutí těsta. Pojďme se na tento recept Ládi Hrušky podívat. Jaké ingredience budeme potřebovat: 3 hrnky hladké mouky 1/2…
Čokoládové a čokoládovo-oříškové „krémy“ jako je například Nutella, Nugeta a mnohé další kalorické bomby jsou především u dětí na snídani velmi oblíbené. Bohužel jejich cena neustále roste a za 400g Nutellu zaplatíte více než 60 Kč. Proto se Láďa Hruška rozhodl nám ukázat postup přípravy (recept) domácího čokoládovo-oříškového krému. Pojďme se na tento dobrý vysoce…
Občas se stane, že před oslavou nestihneme nebo zapomeneme koupit veku. Problém může nastat, i když je veka v obchodě starší. S tímto problémem se nám rozhodl poradit experimentátor a amatérský kuchař Láďa Hruška. Ten nám ukáže jednoduchý recept na přípravu výborné domácí veky. Jedna taková veka vás vyjde asi na 3 koruny a z…