Buchtičky se šodó neboli buchtičky s krémem jsou oblíbeným hlavním jídlem snad všech, kteří milují sladké. V dnešním receptu nám Láďa Hruška představí postup přípravy výborných domácích buchtiček a lahodného krému. Připravte si i vy buchtičky se šodó a zažijte nostalgii ze školních jídelen. Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat. Jaké ingredience budeme potřebovat:…
Knedlíky vždy patřily mezi tradiční recepty našich babiček a hlavně prababiček, díky kterým rádi vzpomínáme na dětství. V dnešním receptu nám Láďa Hruška představí velmi jednoduchý recept na přípravu švestkových knedlíků tak, jak ho dělali naši prarodiče. V receptu můžeme použít zavařené a v sezóně čerstvé švestky. Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat. Jaké…
Marmeládové a čokoládové koblihy jsou velmi oblíbenou sladkou snídaní, kterou koupíte téměř v každé pekárně. V dnešním receptu vám Láďa Hruška představí recept na výborné jogurtové mini koblíčky, které zvládnete připravit během pár minut a hlavně je v žádné pekárně nekoupíte. Zažeňte nimi mlsnou. Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat. Jaké ingredience budeme potřebovat:…
Česká republika je národ pivařů a pokud bydlíte na Moravě, tak i vinařů. K těmto nápojům se velmi dobře hodí sýr. To Láďa Hruška moc dobře ví, a proto se rozhodl nám ukázat postup přípravy pochutiny, která kombinuje pivo a sýr neboli pivní sýr. Za tuto výbornou pochoutku zaplatíte v restauracích nemalé peníze, i když…
V dnešní době obvykle nemáme čas si ani pořádně uvařit, natož něco dobrého upéct a z toho vychází recept, který si dnes představíme. Jedná se totální hit z exotického Japonska, kde vymysleli recept na výborný, rychlý a hlavně levný cheesecake, na který vám budou stačit pouze 3 suroviny. Pojďme se na tento recept podívat. Jaké…
Jaro je období, kdy se příroda probouzí ze zimního spánku. Jedním ze symbolů jara jsou rostoucí divoké fialky, o kterých mnoho lidí neví, že je můžeme bez obav jíst. Fialky jsou typické svou nasládlou vůní a fialovou barvou. Jsou bohaté především na vitamín C a výborně působí na cévy. Používají se také na léčbu dýchacích…
Lívance patří mezi nejoblíbenější a nejrychlejší snídani. Můžeme je připravovat na mnoho způsobů a z různým druhů muk. V dnešním receptu vám ukážu postup přípravy jednoduchých a výborných borůvkových lívanečků z ovesných vloček. Místo borůvek můžete použít maliny, brusinky apod. Recept zvládne připravit úplně každý. Pojďme se na tento recept podívat. Jaké ingredience budeme potřebovat:…
V dnešním příspěvku si představíme velmi oblíbený recept na slanou dobrotu z listového těsta. Jedná se rychlé párky v listovém těstě. S tímto receptem se můžete také setkat pod názvem párky v listovém kabátku nebo roládce. Jedná se recept, který je velmi jednoduchý a hlavně rychlý na přípravu. Obvykle tyto párečky děláme, když k nám…
Čerstvý zázvor je v dnešní době velmi málo využívaným „kořením“, i když má spoustu léčivých účinků. Rostlina působí protizánětlivě, antibakteriálně, snižuje cholesterol a také působí dobře na snižování váhy. V následujícím receptu vám představím jednoduchý postup přípravy zázvorových sušenek, které zvládnete za pár minut. Pojďme se na tento recept podívat. Jaké ingredience budeme potřebovat: 300…
Ovesná kaše patří mezi velmi oblíbené snídaně většiny cvičících, protože obsahuje velké množství sacharidů, které vás každé ráno pořádně „nakopnou“ a dodají vám mnoho energie. „Receptů“ na teplou ovesnou kaši je mnoho a já vám v následujících řádcích ukážu jeden z mých oblíbených. Pojďme se na tento recept podívat. Jaké ingredience budeme potřebovat: 40 g…