Dostalo se mi do rukou sušené maso, které mi samotné moc nechutnalo kvůli použitému koření. Přemýšlel jsem, jak jinak maso využít. A napadla mě rychlá polévka s mletým sušeným masem. Zrovna jsem vařil brambory, a tak jsem použila i vodu, ve které jsem je vařila. A také jsem zužitkoval sušenou směs na zeleninu, kterou si…
Je dýňová sezóna a snažíte se zpracovat vaši úrodu ze zahrádky? Smetanová dýňová polévka je skvělou klasikou, která nezklame. Pojďme se na tento recept podívat. Doba přípravy: 10 minut Jaké ingredience budeme potřebovat: 400 g máslové dýně nebo dýně hokaidó 1 cibule 1 lžíce másla 500 ml vody 1 l masového vývaru 125 ml smetany…
Máte přebytek kopru a koprová omáčka už vám leze i ušima? Zkuste kulajdu. Chuť a vůně lesních hub a kopru je prostě neodolatelná. Pojďme se na tento recept podívat. Doba přípravy: 45 minut Jaké ingredience budeme potřebovat (na 4 – 6 porcí): 2 polévkové lžíce másla 1 velká cibule 5 brambor 40 g sušených lesních…
Znáte klasickou česnečku? Samozřejmě, že ano. Na klasický postup zapomeňte. Tato jemná česneková polévka skrývá netradiční postup, za to výbornou jemnou chuť i konzistenci. Pojďme se na tento recept podívat. Doba přípravy: 30 minut Jaké ingredience budeme potřebovat: 1 litr vody 250 g brambor 100 ml mléka 4 stroužky česneku sůl 100 g másla 1…
Polévka, která vás zasytí i bez hlavního chodu? Přesně to je hustá chlebová polévka. Základ z kořenové zeleniny doplněný chlebem, vejci a smetanou. Kdo má rád husté vydatné polévky této chlebové určitě neodolá. Pojďme se na tento recept podívat. Doba přípravy: 45 minut Jaké ingredience budeme potřebovat: ¼ celeru 1 velká cibule 1 mrkev 2…
Mnoho z nás má hrachovou polévku spojenou s tou nahnědlou kaší ze školní jídelny, což je škoda. Vyzkoušejte si doma připravit vlastní výživnou hrachovou polévku, která nejenže prospěje vašemu zdraví, ale také bude přímo hýřit barvami, chutěmi a vůněmi, takže ani ten největší odpůrce tradiční hrachovky jí nedokáže odolat. Pojďme se na tento recept podívat….
Možná, že během teplého léta nemáte zrovna chuť dát si něco horkého, ale přesto byste si dali nějakou polévku? Vyzkoušejte výborné gazpacho z rajčat a paprik, které se podává za studena a snoubí v sobě výbornou chuť čerstvé zeleniny a aromatického koření. Pojďme se na tento recept podívat. Doba přípravy: 15 minut Jaké ingredience budeme…
Dopřejte si i vy výbornou dýňovou polévku ze surovin, které běžně najdete ve své domácnosti nebo je koupíte v každém obchůdku. Je rychlá, jednoduchá na přípravu a navíc opravdu výborně chutná. Pojďme se na tento recept podívat. Doba přípravy: 30 minut Jaké ingredience budeme potřebovat (na 2 porce): 0,5 kg dýně hokkaido 1 cibule 1…
Výživný zeleninový vývar pro dlouhé zimní večery je ideální večeří, kterou ocení lyžaři po návratu ze sjezdovky, ale třeba i unavený člověk po dlouhém pracovním dni. Jeho velkou výhodou je, že si ho můžete navařit na několik dní dopředu, případně zamrazit. Pojďme se na tento recept podívat. Doba přípravy: 60 minut Jaké ingredience budeme potřebovat:…
Hutné polévky patří mezi jedna z nejoblíbenějších jídel, která si můžete uvařit k rychlé večeři nebo obědu. A pokud se vám brokolicová, hrášková a klasická bramboračka omrzí, je načase zkusit něco méně tradičního. Výborná je například tato špenátová polévka s parmazánem, která bude chutnat i těm, kteří jinak špenát zarytě odmítají. Pojďme se na tento…