Dopřejte si i vy výbornou dýňovou polévku ze surovin, které běžně najdete ve své domácnosti nebo je koupíte v každém obchůdku. Je rychlá, jednoduchá na přípravu a navíc opravdu výborně chutná.
Pojďme se na tento recept podívat.
Doba přípravy: 30 minut
Jaké ingredience budeme potřebovat (na 2 porce):
- 0,5 kg dýně hokkaido
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 1 brambora
- 50 ml smetany na vaření
- 400 ml zeleninového vývaru
- Olivový olej
- Sůl
- Pepř
Postup přípravy:
1. Nakrájíme dýni na kostičky. Cibuli nasekáme nadrobno, stejně tak pokračujeme s oloupanou mrkví a bramborou.
2. Na troše oleje v hrnci osmahneme cibulku. Jakmile zezlátne, přidáme další zeleninu a asi 10 minut dohromady restujeme.
3. Zeleninu v hrnci zalijeme předem připraveným zeleninovým vývarem. Pokud nemáme vývar, můžeme použít i zeleninový bujon.
4. Přivedeme vývar k varu a necháme vařit alespoň 20 minut, dokud veškerá zelenina nezměkne.
5. Poté zalijeme polévku smetanou a tyčovým mixérem ji rozmixujeme do hladka. Na závěr dosolíme a dopepříme podle chuti.
6. Polévku podáváme posypanou dýňovými semínky, můžeme přidat i lžíci zakysané smetany nebo rajčatovým protlakem.