Dostalo se mi do rukou sušené maso, které mi samotné moc nechutnalo kvůli použitému koření. Přemýšlel jsem, jak jinak maso využít. A napadla mě rychlá polévka s mletým sušeným masem. Zrovna jsem vařil brambory, a tak jsem použila i vodu, ve které jsem je vařila. A také jsem zužitkoval sušenou směs na zeleninu, kterou si připravuji v průběhu celého roku ze zbytků zeleniny, košťálů od brokolice nebo květáku a dalších kuchyňských „zbytků“.
Pojďme se na tento recept podívat.
Doba přípravy: 25 minut
Jaké ingredience budeme potřebovat:
- 250 ml vody od vařených brambor
- 1 stroužek česneku
- 10 g mletého sušeného masa s příchutí chorizo
- 10 g mrkve
- 10 g sušené směsi zeleniny
Postup přípravy:
1. Vodu od vařených brambor nalijeme do malého hrnce.
2. Mrkev si nakrájíme na maličké kostičky, mleté sušené maso nalámeme nebo nasekáme na kousky.
3. Maso, mrkev, česnek i sušenou směs zeleniny přidáme na kastrolku a přivedeme k varu.
4. Vaříme do změknutí masa a mrkve, to je přibližně 20 minut.