Špagety má rád snad každý, ale nejvíce asi děti. Proto se Láďa Hruška rozhodl nám ukázat jednoduchý a hlavně velmi rychlý recept na přípravu výborných špaget, u kterých si, podle jeho slov, budete připadat, jako byste je jedli v pravé italské restauraci. Příprava těchto špaget zabere asi 15 minut a navíc nezašpiníte téměř žádné nádobí. Neváhejte tento recept vyzkoušet.
Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat.
Jaké ingredience budeme potřebovat:
- 1 balíček špaget
- 3 hrnky vody
- 1 plechovka krájených rajčat
- 1 velká cibule
- 5 stroužků česneku
- 2 kávové lžičky oregána
- 2 polévkové lžíce olivového oleje
- 10 lístků čerstvé bazalky
- 1 kávová lžička soli
- Špetka pepře popř. pálivé/chilli papriky
- Strouhaný sýr na posypání
Postup přípravy:
1. Nejdříve si nachystáme velký hrnec, do kterého dáme rozpůlené špagety.
2. Poté do stejného hrnce přidáme rajčata, cibuli nakrájenou na půlměsíčky, česnek nakrájený na plátky, oregáno, olivový olej, sůl, pepř (popř. pálivou/chilli papriku) a také lístky bazalky.
3. Vše zalijeme 3 hrnky vody a přivedeme k varu.
4. Jakmile se nám špagety začnou vařit, promícháme je.
5. Vaříme asi 10 minut. Každé 2 minuty je promícháme.
6. Špagety servírujeme posypané strouhaným sýrem.