Zeleninové salát patří především u žen mezi velmi oblíbené dietní pokrmy, protože jsou velmi chutné a dokáží výborně zasytit. V dnešním receptu si představíme postup přípravy salátu Coleslaw. Jedná se výborný křupavý zelný fresh salát, který zvládnete připravit během pár minut a bude vás stát pár korun.
Pojďme se na tento recept podívat.
Jaké ingredience budeme potřebovat:
Zelenina:
- 1 menší hlávka bílého zelí
- 1 větší mrkev
- 1 menší cibule
- Špetka soli
Zálivka (dresink):
- 150 – 200 gramů majonézy
- 75 – 100 ml smetany ke šlehání, bílého jogurtu nebo podmáslí na zjemnění
- 2 lžíce cukru
- 1 lžička citronové šťávy
- Špetka soli a pepře dle chuti
Postup přípravy:
1. Příprava je naprosto jednoduchá.
2. Nejdříve omyjeme a očistíme zeleninu. Dále připravíme struhadlo a hrubou stranou nastrouháme bílé zelí.
3. Nastrouhané zelí dáme mísy, posypeme lžičkou soli, důkladně promícháme a necháme ji asi půl hodiny pustit šťávu (vodu).
4. Poté nahrubo nastrouháme mrkev, najemno nakrájíme cibuli a přidáme k zelí.
5. Vše důkladně promícháme a jdeme na přípravu zálivky (dresinku).
6. Ten připravíme smícháním majonézy, smetany ke šlehání (popř. bílého jogurtu nebo podmáslí) se 2 lžičkami cukru a 1 lžičkou citronové šťávy.
7. Osolíme a opepříme dle chuti.
8. Nakonec smícháme zeleninu se zálivkou (dresinkem), důkladně promícháme a necháme alespoň 30 minut „uležet“ v lednici.
9. Než salát budeme podávat, opět jej důkladně promícháme.