Salát Coleslaw

Salát Coleslaw

Zeleninové salát patří především u žen mezi velmi oblíbené dietní pokrmy, protože jsou velmi chutné a dokáží výborně zasytit. V dnešním receptu si představíme postup přípravy salátu Coleslaw. Jedná se výborný křupavý zelný fresh salát, který zvládnete připravit během pár minut a bude vás stát pár korun.

Pojďme se na tento recept podívat.

Jaké ingredience budeme potřebovat:

Zelenina:

  • 1 menší hlávka bílého zelí
  • 1 větší mrkev
  • 1 menší cibule
  • Špetka soli

Zálivka (dresink):

  • 150 – 200 gramů majonézy
  • 75 – 100 ml smetany ke šlehání, bílého jogurtu nebo podmáslí na zjemnění
  • 2 lžíce cukru
  • 1 lžička citronové šťávy
  • Špetka soli a pepře dle chuti

Postup přípravy:

1. Příprava je naprosto jednoduchá.

2. Nejdříve omyjeme a očistíme zeleninu. Dále připravíme struhadlo a hrubou stranou nastrouháme bílé zelí.

3. Nastrouhané zelí dáme mísy, posypeme lžičkou soli, důkladně promícháme a necháme ji asi půl hodiny pustit šťávu (vodu).

4. Poté nahrubo nastrouháme mrkev, najemno nakrájíme cibuli a přidáme k zelí.

5. Vše důkladně promícháme a jdeme na přípravu zálivky (dresinku).

6. Ten připravíme smícháním majonézy, smetany ke šlehání (popř. bílého jogurtu nebo podmáslí) se 2 lžičkami cukru a 1 lžičkou citronové šťávy.

7. Osolíme a opepříme dle chuti.

8. Nakonec smícháme zeleninu se zálivkou (dresinkem), důkladně promícháme a necháme alespoň 30 minut „uležet“ v lednici.

9. Než salát budeme podávat, opět jej důkladně promícháme.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.