Je dýňová sezóna a snažíte se zpracovat vaši úrodu ze zahrádky? Smetanová dýňová polévka je skvělou klasikou, která nezklame.
Pojďme se na tento recept podívat.
Doba přípravy: 10 minut
Jaké ingredience budeme potřebovat:
- 400 g máslové dýně nebo dýně hokaidó
- 1 cibule
- 1 lžíce másla
- 500 ml vody
- 1 l masového vývaru
- 125 ml smetany na vaření
- sůl
- cayennský pepř
- 4 lžíce zakysané smetany
Postup přípravy:
1. Dýni zbavíme jader, očistíme a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno.
2. V hrnci rozehřejeme máslo a necháme na něm zesklovatět cibuli.
3. Přidáme kostičky dýně a zalijeme vodou i vývarem. Přikryjeme pokličkou a necháme 10 minut pomalu vařit.
4. Polévku v hrnci rozmixujeme ponorným mixérem.
5. Přidáme smetanu na vaření, dochutíme solí a trochou cayennského pepře.
6. Potom ještě jednou přivedeme k varu.
7. Do každé porce dáme při servírování 1 polévkovou lžíci zakysané smetany.