Kdo by nemiloval šneky z listového těsta. Jednoduchý předkrm nebo chuťovka jen tak nebo na jakoukoliv oslavu. Naplnit můžete v podstatě čímkoliv, co najdete v lednici. My máme nejraději takto. Použitím cereálního listového těsta jsou šneky o něco zdravější.
Pojďme se na tento recept podívat.
Doba přípravy: 25 minut
Jaké ingredience budeme potřebovat:
- 1 balíček cereálního listového těsta
- 7 lžic kečupu
- 2 stroužky česneku
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- ½ lžičky provensálského koření
- 150 g plátkové slaniny
- 150 g plátkové sýra
- 1 vejce
Postup přípravy:
1. Troubu si rozehřeje na 200 °C.
2. Z kečupu, prolisovaného česneku, soli, pepře a provensálského koření uděláme směs na potření těsta.
3. Listové těsto rozdělíme na dva díly, každý z nich postupně vyválíme na pomoučněném vále.
4. Kečupovou směs rozdělíme na dva díly a opět každou z nich naneseme na jeden díl cereálního listového těsta.
5. Poklademe plátky slaniny a plátky sýra.
6. Horní okraj si lehce potřeme rozšlehaným vajíčkem, aby se nám dobře těsto přilepilo.
7. Opatrně těsto zarolujeme do válečku, ze kterého postupně ukrajujeme asi 2 cm kousky.
8. Připravíme si plech vyložený pečicím papírem a klademe na ně jednotlivé šneky.
9. Potřeme rozšlehaným vajíčkem a dáme do rozehřáté trouby.
10. Pečení trvá přibližně 15 minut, jednoduše dozlatova.