Lívance patří v České republice mezi jednu z nejoblíbenějších dobrot, které si můžeme dát na snídani. Bohužel v klasické formě nám nedají tolik potřebnou energii, abychom vydrželi celé dopoledne fungovat. V následujícím receptu vám popíši, jak si udělat výborné snídaňové fitness lívanečky z ovesných vloček, které nám dodají energii.
Pojďme se na tento jednoduchý recept na lívance z ovesných vloček s banánem podívat.
Jaké ingredience budeme potřebovat:
- 100 gramů ovesných vloček
- 120 – 150 ml mléka (dle konzistence)
- 1 celý banán
- 2 vejce
- 4 polévkové lžíce tvarohu
Postup přípravy palačinek:
Příprava je velmi prostá.
1. Nejdříve si dáme do mixéru ovesné vločky. Ty musíme rozmixovat na mouku.
2. Jakmile budeme mít ovesnou mouku hotovou, přidáme do mixéru také zbylé suroviny tj. mléko, oloupaný banán (já ho nakrájím vždy na menší kousky), 2 vejce a tvaroh. Vše rozmixujeme.
3. Pokud bude těsto husté, přidáme více mléka. Pokud řídké, je nutné přidat více ovesných vloček (mouky z ovesných vloček).
4. A můžeme se pustit do smažení. Babičky dříve dělávaly všechny lívance na sádle, ale my si vystačíme s kapičkou oleje nebo másla. Já používám kvalitní keramické pánve, na kterých většinou žádný olej ani tuk nepoužívám.
TIP 1: Dozdobit můžeme dle chuti například tvarohem. Já používám domácí jablečný sirup bez cukru.