Pizza je v Americe a také Itálii velmi oblíbeným jídlem, které můžeme připravit na mnoho způsobů. Oblíbené pizzy jsou s mozzarellou, žampiony nebo třeba s ananasem. V dnešním receptu nám Láďa Hruška představí postup přípravy netradiční špagetové pizzy, kterou zvládnete připravit během chvilky a určitě ji nikde v pizzerii nekoupíte. Přísady můžete použít dle chuti.
Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat.
Jaké ingredience budeme potřebovat:
- 1 balíček špaget
- 4 vejce
- 1 cibulka
- 1 obdélníček sýru
- 1 kousek uzeniny
- 1 rajče
- 1 mozarella
- Kousek strouhaného tvrdého sýru (stačí Gouda nebo Eidam)
- Sůl, pepř, oregáno, tymián
Postup přípravy:
1. Nejdříve nalámeme na menší kousky špagety a dle návodu je uvaříme.
2. Dále nakrájíme na malé kostičky obdélníček sýru, uzeniny a nadrobno nasekáme cibulku i s natí.
3. Poté si nachystáme větší mísu, do které rozklepneme 4 vejce, přidáme sůl, pepř, sušené oregáno, trochu tymiánu, na kostičky nakrájený sýr, uzeninu a cibulku i s natí.
4. Vše zamícháme.
5. Uvařené špagety dáme na rozpálenou pánev, přidáme z mísy připravenou směs a vařečkou ji přitlačíme. Pánev zakryjeme alobalem a necháme 10 minut na pospas.
6. Po 10-ti minutách přesuneme pánev do trouby. Pečeme na 180 °C asi 15 minut.
7. Po 15-ti minutách vytáhneme z trouby, odděláme alobal a přidáme na kolečka nakrájené rajčata a mozzarellu, posypeme oregáneme a přidáme nastrouhaný sýr.
8. Pečeme bez alobalu asi 10 minut na 180 °C.
9. A můžeme ochutnat.
TIP 1: Jedná se o velmi syté jídlo, tak to s ním nepřehánějte.