Špagety patří mezi sportovci a hlavně také dětmi mezi velmi oblíbená dietní jídla. V dnešním receptu vám představíme postup přípravy špaget Carbonara. Recept se od klasických italských Carbonara příliš neliší. Tyto těstoviny respektive špagety budeme vařit klasicky „Al Dente“.
Pojďme se na tento recept podívat.
Jaké ingredience budeme potřebovat:
- 1 balíček špaget (400 gramů) – špagety můžou být i celozrnné
- 250 gramů Pancetty popř. anglické slaniny
- 100 gramů parmazánu strouhaného
- 6 vejcí
- Sůl, mletý černý pepř
- Olivový olej (popř. máslo)
Postup přípravy:
1. Nejdříve si dáme do vroucí osolené vody s kapkou olivového oleje vařit na 8 – 10 minut špagety.
2. Mezitím si na plátky (nudličky) nakrájíme pancettu popř. anglickou slaninu. Poté si dáme rozehřát větší hlubokou pánev s kapkou olivového oleje (popř. kouskem másla) a plátky (nudličky) dáme do křupava osmažit.
3. Dále si nachystáme misku, ve které smícháme 6 žloutků, parmazán, špetku soli a trochu pepře. Směs důkladně promícháme.
4. Jakmile budeme mít špagety uvařené, slijeme je a vysypeme na pánev s osmaženou pancettou (slaninkou). Vše promícháme a odstavíme z ohně. Poté do ní vylijeme směs žloutků, parmazánu, soli a pepř. Všech důkladně promícháme a můžeme podávat.