Vyzkoušejte náš recept na špagety se smetanovou omáčkou a žampiony – jednoduché, chutné jídlo, které oslní vaše chuťové buňky svou krémovitostí a bohatou houbovou příchutí.
Pojďme se na tento recept podívat.
Doba přípravy: 20 minut
Jaké ingredience budeme potřebovat (na 4 porce):
- 400 g špaget
- 250 g žampionů, nakrájených na plátky
- 1 cibule, nasekaná
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 200 ml smetany ke šlehání
- 50 g másla
- 2 lžíce olivového oleje
- Sůl a pepř podle chuti
- Čerstvě nasekaná petržel na ozdobu
Postup přípravy:
Vaření špaget:
1. Vařte špagety v osolené vroucí vodě podle pokynů na obalu, dokud nejsou al dente.
2. Sceďte a nechte stranou.
Příprava omáčky s houbami:
1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a máslo.
2. Přidejte nasekanou cibuli a osmažte dozlatova. Poté přidejte nasekaný česnek a žampiony.
3. Smažte houby do měkkého stavu a mírně zhnědnou.
Příprava smetanové omáčky:
1. Přidejte do pánve smetanu ke šlehání a nechte omáčku zahřát.
2. Ochutnejte omáčku solí a pepřem podle chuti. Vařte asi 2-3 minuty, dokud se omáčka mírně nezahustí.
Servírování:
1. Na talíře rozložte uvařené špagety.
2. Přelijte je smetanovou omáčkou s houbami.
3. Ozdobte nasekanou petrželí.
4. Podávejte teplé.