Špenátový koláč s vejcem a tvarohem

Špenátový koláč s vejcem a tvarohem

Včera jsme sklidili poslední špenát ze skleníku, a proto jsme se rozhodla udělat nezvyklý recept. Jedná se špenátový koláč s vejcem a dalším neobvyklými přísadami. Špenát je velmi zdravý, protože obsahuje velké množství železa, kerotenoidů (beta karoten) a luteinu. Podle mnohých odborníků špenát působí jako prevence proti rakovině.

Níže si přečtěte, jak toho hlavní fitness jídlo připravit. Je to poměrně jednoduché.

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • Listové těsto (já koláč dělám obvykle z domácího kynutého těsta)
  • Špenát (čerství nebo mražený)
  • 2 – 3 hrsti vařených obyčejných nebo celozrnných těstovin
  • 100 – 150 gramů sýru
  • 2 vejce
  • 2 – 3 stroužky česneku (já použila mražený Medvědí česnek z lesa)
  • 1 menší vanička tvarohu (měkkého)
  • 1 střední cibule

Postup přípravy:

Postup přípravy je velmi jednoduchý a nezabere vám více než 10 – 15 minut.

1. Nejdříve si najemno nakrájíme cibulku a zpěníme lehce na oleji.

2. Poté k ní přidáme špenát a necháme pár minutek podusit. Podle chuti osolíme a očesnekujeme.

3. Dále si nachystáme formu na pečení a do ní uděláme z těsta „vaničku“ popř. rozprostřeme listové těsto (i na okraje).

4. Poté do formy dáme zbylé suroviny (obsah pánve, těstoviny, sýr, vejce, tvaroh) a můžeme dát asi na 20 minut péct.

5. Těsto bude hotové, pokud „zrůžoví“.

TIP 1: Na těsto můžeme dát i kolečka salámu (na něj dát suroviny) a koláč dostane lehce masovou chuť i vůni.

TIP 2: Sýrem můžeme použít buď do směsi nebo jím koláč posypat.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.