Kromě toho, že je telecí maso velmi chutné, je také i zdravé. Pokud se tedy díváte po receptu obsahujícím maso, který si můžete bez výčitek dopřát, vyzkoušejte steak z telecí pečeně s restovaným chřestem a další zeleninou.
Pojďme se na tento recept podívat.
Doba přípravy: 40 minut + minimálně 1 hodina na marinování
Jaké ingredience budeme potřebovat (na 2 porce):
- Asi 400 g telecí pečeně
- 400 g zeleného chřestu
- 350 g cherry rajčat
- 100 g olivového oleje
- 50 ml bílého vína
- Tři lžíce másla
- 3 stroužky česneku
- Oregano
- Sůl
- Pepř
Postup přípravy:
1. Nakrájíme nadrobno tři stroužky česneku, dáme je do misky spolu s 50 g olivového oleje, organem, trochou soli a pepřem. Omytá cherry rajčátka a zelený chřest vložíme do misky necháme asi hodinu marinovat.
2. Telecí pečeni posolíme a popepříme a vložíme do pekáčku spolu se zbytkem olivového oleje, bílým vínem a máslem. Vložíme do trouby rozehřáté na 200 °C a pečeme přibližně hodinu a půl, dokud není maso hotové.
3. Jakmile vyndáme maso, rozložíme na plech namarinovaný chřest a rajčata a dáme je do trouby péct na 180 °C přibližně na 20 minut.
4. Telecí pečení nakrájíme na tenké plátky, zalijeme výpekem a podáváme spolu s pečenou zeleninou.